Penang Travel Deals
槟城旅游优惠
檳城旅遊優惠
Ưu đãi du lịch Penang
Penawaran Khusus Wisata Penang
ดีลท่องเที่ยวปีนัง
페낭 여행 상품
Tawaran Pelancongan Pulau Pinang
ペナン旅行の詳細
عروض السفر في بينانغ
பினாங்கு செல்வதற்கான பயண டீல்கள்
Pusat Beli-belah 1st Avenue Mall, sebuah pusat beli-belah dengan perkembangan terkini yang terletak di tengah-tengah bandar George Town, menawarkan fesyen, kegiatan santai, hiburan & banyak restoran u
Bistro dan restoran dengan inspirasi The Beatles. Pengunjung yang menginginkan malam yang santai akan menyukai tempat ini kerana muziknya yang selesa didengari.
Laksa Asam Pulau Pinang yang terkenal di seluruh dunia ialah hidangan mi masam dan pedas yang mengandungi sup ikan masam yang akan bermain-main dan menggoda deria rasa anda. Semangkuk penuh mi laksa t
Pelanggan tertarik untuk ke Auntie Gaik Lean’s Old School Eatery di Lebuh Bishop untuk merasai suasana Nyonya sebenar, namun mereka terpaut dengan kelazatan makanannya. Restoran ini menghidangkan jiu
Balai Seni Lukis Yahong memaparkan lukisan batik asli Chuah Thean Teng. Pengumpul peribadi dan muzium di seluruh dunia aktif mencari dan mendapatkan karya beliau. Di samping itu, Teng merupakan orang
Dikenali sebagai satu-satunya kafe tepi pantai di bandar George Town, Beach Blanket Babylon ialah destinasi yang tepat untuk menikmati masakan tempatan dan barat berserta bir, koktel dan wain sambil d
Kafe yang berada di dalam bangunan warisan dua tingkat di seberang Kuil Kuan Yin ini menyajikan pelbagai pilihan hidangan sarapan sepanjang hari, walaupun pada waktu petang. Kunjungilah kafe ini untuk
Rotan digunakan secara meluas untuk membuat bakul dan perabot. Pelajari cara menganyam barangan rotan sendiri dengan penganyam rotan veteran, Sim Buck Teik, ‘Warisan Hidup Pulau Pinang yang Sangat Ber
Pelajari cara membuat kasut manik ini dengan Kenny Loh, seorang artisan kasut manik. Kasut manik sangat bernilai kerana merupakan sebahagian penting budaya Peranakan dan dijahit dengan tangan menjadi
Colok ialah sejenis dupa yang penting dalam ritual masyarakat Cina yang biasanya dibakar sebagai bentuk persembahan dan penyembahan. Mendiang Lee Beng Chuan dikenali sebagai pembuat colok tertua di du
Wayang kulit ialah persembahan patung wayang tradisional dengan figura patung yang diukir menjadi watak. Untuk mengadakan persembahan sendiri di rumah, bengkel ini akan mengajar tentang cara mencipta
Bar yang dahulunya dikenali dengan nama Golden Shower ini kekal bergaya dengan hiasan dalaman merah jambu yang klasik. Selain itu, bar ini juga menghidangkan senarai menu koktel yang menyeronokkan.
Kang Pei Shern, pemikir kreatif di sebalik “Betterthanblouses”, dikenali kerana membawakan kelainan gaya moden kepada batik tradisional dengan menukarkan batik menjadi blaus, skirt dan gaun yang sesua
Restoran Blanc menawarkan pengalaman santapan seni masakan kontemporari Perancis yang digabungkan dengan bahan bermusim terbaik daripada sumber tempatan, yang dipadankan dengan wain terpilih, perkhidm
Restoran di atas bukit ini menyajikan makanan Thailand yang mengecurkan air liur. Para pelanggan pasti ingin terus berada di sini untuk menikmati angin malam yang dingin dan pemandangan landskap jalan
Makanan istimewa Teochew ini ialah kegemaran penduduk tempatan. Chai kueh ialah sejenis ladu beras pulut berisi kucai Cina yang dikukus. Kedai ini juga menawarkan isi sengkuang dan labu.
Meskipun laksa asam merupakan produk Pulau Pinang yang paling terkenal, hidangan yang paling dekat di hati penduduk tempatan ialah char kuetiau, sejenis hidangan mi yang digoreng pada suhu yang sangat
Gerai ini yang menjual makanan nostalgia kesukaan penduduk tanah besar dikenali kerana char kuetiau goreng arang yang dihidangkan dengan telur itik yang digoreng mata kerbau. Barisan untuk sepinggan c
China House ialah kawasan tradisional 3 bangunan warisan yang dihubungkan dengan laman terbuka dan diubah suai menjadi pelbagai ruang yang merangkumi kedai, kafe, restoran, galeri, muzik langsung dan
Gēn 根 yang berkisarkan konsep berpandukan hasil tanaman, membawa anda melewati perjalanan yang mengujakan dalam adaptasi semula perasa yang menggamit kenangan, dengan menggunakan kaedah masakan yang i
Singgahlah ke David Brown’s Restaurant yang bertempat di Bukit Strawberi, Bukit Bendera, dan cubalah stik rusuk, ayam Maryland, sup ekor lembu mereka dan banyak lagi. Untuk minum petang, anda boleh me
Kedai makan serba sederhana ini menyajikan lebih 30 jenis hidangan termasuk kari, daging tiruan, pencuci mulut suam dan banyak lagi. Tempat ini membolehkan anda memilih hidangan anda sendiri pada harg
Farquhar’s Bar ialah sebuah bar koktel vintaj dengan reka bentuk menarik yang menampilkan bar panjang klasik daripada kayu oak dan loyang, ruang dalaman yang glamor berhiaskan barang antik serta sofa
Menu hidangan mewah Feringgi Grill diilhamkan oleh iklim dan rencah Pulau Pinang, serta gabungan pelanggan yang pelbagai dari seluruh dunia. Cef memastikan menu beliau sentiasa menarik dengan kerap me
Fly Me To menawarkan pemandangan indah KOMTAR dan menampilkan lima khemah persendirian luaran bertema yang dilengkapi penyaman udara. Kafe ini juga mempunyai tempat duduk di dalam restoran rumah kaca
Dengan dekorasi minimum dan suasana yang bersahaja, Grain Modern Food ialah tempat yang sesuai untuk bersantai. Pilihan menu termasuklah ikan bakar Caribbean dengan telur salmon, stik daging babi Iber
Hayatilah pengalaman makan malam yang luar biasa menghadap laut dengan pemandangan matahari terbenam yang mengasyikkan, sambil anda menikmati masakan asli Itali. Hadiahkan kegembiraan buat insan kesay
Haja Mohideen ialah pembuat songkok terakhir di Tapak Warisan Dunia ini. Songkok ialah pakaian kepala Melayu tradisional yang dipakai oleh lelaki Melayu semasa acara keagamaan dan perayaan yang pentin
Bermula pada tahun 2014 sebagai lokasi penganjuran pameran solo Ernest Zacharevic, Art is Rubbish is Art, Galeri Hin Bus Depot terus menerokai idea baharu dan digunakan sebagai platform kreatif untuk
Dengan dinding berseni grafiti yang menukarkan bar gaya Mexico ini kepada bar yang lebih hipster, anda boleh mendapatkan pelbagai jenis margarita dan koktel dengan harga berpatutan. Di samping itu, me
Irama Dining ingin mempopularkan masakan Melayu, dengan hidangan yang menghidupkan semula resipi yang telah diwariskan daripada satu generasi kepada generasi lain.
Ivy’s Nyonya Cuisine menawarkan pengembaraan kulinari Nyonya dengan setiap hidangan, dengan menitikberatkan resipi Peranakan tradisional, termasuk otak-otak ikan, Sambal Hae Bee dan kari ayam Kapitan.
Jawi House telah ditubuhkan oleh keluarga Karim daripada keturunan Punjabi-Jawi Peranakan selama enam generasi dan tradisi masakan yang luar biasa ini dapat dilihat melalui empat generasi wanita dalam
Josh Lee Fragrances ialah jenama wangian antarabangsa yang menawarkan koleksi wangian premium dan unik dengan haruman semula jadi dari alam sekitar (bunga, buah-buahan, rempah, herba, kayu, air laut d
Makanan di Lagenda Café memberikan penghormatan kepada Allahyarham P.Ramlee, pemuzik, pelakon dan penulis lagu kesayangan Pulau Pinang. Kafe ini menyajikan masakan Melayu Indonesia dengan sentuhan bar
Persembahan moden bagi masakan Nyonya yang dicipta khusus untuk ruang makan di Hotel Seven Terraces Pulau Pinang.
Mypintu Plate ialah kelas memasak yang ditawarkan di George Town Pulau Pinang oleh cef terkenal dan penjelajah dunia, Khalid Albasrawy. Kelas memasak ini menumpukan pada masakan Malaysia, rempah asli
Kelas Memasak Taman Herba Tropika adalah yang pertama di Pulau Pinang. Dilengkapi dengan stesen kerja yang dibina dengan tujuan, ini membolehkan pengunjung merasai pengalaman memasak secara praktikal
Kim Haus ialah tempat yang membolehkan anda memulakan kisah romantis yang unik dengan emas sambil menikmati kek dan kopi – kafe ini dahulunya ialah sebuah kedai emas dan masih mengekalkan saki-baki da
Kopi Hutan Monkey Cup dikenali sebagai kafe tertinggi di Pulau Pinang, menawarkan pengalaman kafe santai di tengah-tengah kehijauan. Walaupun menunya cukup lengkap, kafe ini menawarkan minuman panas d
Antara destinasi utama untuk dituju bagi pencinta laksa asam ialah Bisu Laksa. Gerai perniagaan keluarga ini telah menghidangkan laksa asam yang enak sejak tahun 1948. Pemilik gerai ini seorang yang c
Maison de Poupée dibangunkan pada tahun 1999 oleh graduan dengan dua kehormatan daripada kolej fesyen yang ternama di dunia, Central Saint Martins College of Art & Design, London. Artisan dalaman jena
Restoran Nyonya tradisional dengan hiasan sentuhan moden yang menyajikan makanan Peranakan asli di tengah-tengah Pulau Pinang. Anda akan menemukan hidangan lazat seperti gulai tumis (kari ikan tradisi
Kedai ini memberikan revolusi kepada makanan vegetarian klasik dengan digabungkan bersama hidangan moden, yang menghasilkan Burger Truffle, Nasi Kandar malah Kek Keju New York Vegetarian.
Ditubuhkan pada tahun 2015, Ming Fine Arts ialah pusat hasil seni yang sangat halus dan sangat cantik buatannya di Pulau Pinang. Antara hasil seni termasuklah lukisan artis tempatan Pulau Pinang, sera
Mungkin Moh Teng Pheow Nyonya Koay agak sukar untuk dikesan, jadi pastikan anda mencari papan tanda yang sudah kabur. Penduduk tempatan akan mencadangkan kepada anda untuk mencuba pelbagai jenis kuih
Terletak di Lebuh Pantai, Monsieur 85 mungkin kecil namun padat dengan kejutan. Nikmati minuman atau makan malam kasual sambil anda bersantai dengan bunyi muzik jazz yang lembut.
Bubur kacang di sini kaya dengan sejarah seawal sebelum merdeka. Bubur kacang ialah sejenis pencuci mulut manis gaya India. Lengkapkan hidangan anda dengan kopi Chukku Malli, minuman herba India yang
Nada Natural Farming ialah ladang dan kafe organik yang menghidangkan makanan daripada sumber tempatan dengan pemandangan yang indah. Ramuan bagi hidangan diambil terus daripada ladang mereka. Anda da
Narrow Marrow ialah kafe hujung minggu yang menghidangkan makanan, kek dan pelbagai jenis minuman kepada pemburu makanan hujung minggu di bahagian sini di George Town.
Rehatkan kaki anda dan jamu selera di Restoran Hameediyah, tempat yang sempurna untuk mendapatkan sepinggan nasi beriani panas dengan limpahan pelbagai jenis kari dan lauk-pauk.
Terletak di Lebih Acheen, restoran daun pisang yang diperakui halal ini ialah pilihan sangat bagus bagi pencinta nasi daun pisang. Hidangan sampingan yang mesti dicuba termasuklah rasam (sup rempah) d
Nazlina Spice Station ialah tempat untuk bertemu, memasak dan berborak tentang makanan, terutamanya kekayaan makanan Pulau Pinang.
Selama lebih empat dekad, penukang yang mahir, Ng Chai Tiam, telah mengukir begitu banyak meterai batu Cina tradisional yang digunakan oleh ahli perniagaan, pedagang dan ahli kaligrafi sebagai tandata
Artisan kebaya Nyonya dan kasut manik, Kenny Loh, adalah salah seorang artisan yang pakar dalam jahitan dan sulaman kebaya Nyonya serta kasut manik di kawasan ini dan telah ditampilkan dalam media tem
Orinea by Farquhar Mansion menambahkan corak mewah pada hidangan kontemporari. Restoran yang terletak di Persiaran Gurney ini menawarkan pemandangan panorama Selat Melaka yang mengagumkan.
Peniaga ini mempunyai semua perisa pau klasik (kaya, babi barbeku, kacang), tetapi pau gula merah mereka adalah yang paling istimewa. Setiap pau disalut dengan gula melaka yang cair di dalam mulut. Pa
Pearly Kee daripada generasi kelima Nyonya ialah seorang pakar masakan Malaysia, termasuk makanan Nyonya, Melayu, makanan jalanan dan makanan India. Beliau juga menawarkan kelas memasak praktikal untu
Penjual bunga India ini menjual kepada komuniti berbilang kaum yang datang untuk membeli bunga bagi persembahan tempat pemujaan atau membeli sejambak bunga untuk yang tersayang. Bunga di sini biasanya
Menu yang dihidangkan mengingatkan kita kepada masakan kampung Melayu tradisional yang dimasak sendiri, menawarkan banyak hidangan Melayu buatan sendiri seperti roti jala dengan gulai ayam, asam pedas
De Pauh Garden yang terletak di bahagian Tanah Besar Pulau Pinang menyajikan pelbagai pilihan masakan kegemaran Melayu tempatan dan Barat. Dengan kapasiti tempat duduk sebanyak 200 pada satu-satu masa
Restoran ini mengetengahkan masakan Eropah moden oleh Cef Kim Hock, yang diilhamkan daripada perjalanan dan pengembaraan kulinari beliau selama bertahun-tahun. Masakan beliau bertambah lazat dengan ha
Terletak di aras pertama, restoran Indigo diinspirasikan oleh Cheong Fatt Tze sendiri, menawarkan gabungan antara Timur dengan Barat dalam rekaan dan juga masakan.
Tiada tempat lain yang menghidangkan ikan sesegar ikan yang akan anda dapati di Restoran Makanan Laut Hai Boey, sebuah kedai makan yang bersahaja dan selesa di tepi pantai di Teluk Kumbar. Pastikan an
Restoran Minah ialah restoran Nasi Melayu kendalian keluarga yang terkenal dan dibuka di Gelugor pada tahun 1957. Pelanggan menikmati kari, kerabu, kurma kambing buatan sendiri dan hidangan lain denga
Restoran ini menghidangkan makanan nostalgia nyonya. Menu perut ikan (renehan sayur dan perut ikan klasik nyonya Pulau Pinang) dan otak-otak (kastard ikan yang dikukus dengan daun pisang) adalah antar
Restoran makanan laut tepian sungai ini menawarkan hasil tangkapan laut yang segar dari bot, yang dimasak oleh tukang masak pakar menjadi pelbagai hidangan yang berbeza. Ikan, udang dan ketam digoreng
Restoran ini menawarkan masakan vegetarian India Selatan yang asli dan terletak di Little India.
Pelajari proses pembuatan batik dan hasilkan corak dan rekaan kreatif anda di Rozana’s Batik. Bengkel ini akan menunjukkan panduan langkah demi langkah tentang pembuatan batik dengan panduan pakar bat
Jika anda mencari hidangan mesra Muslim di dalam rumah kaca dengan pemandangan seni jalanan yang menghiasi depot bas yang pernah suram, tanpa halangan, pergilah ke Rumah Kacha By The Kapitz. Kafe ruma
Sate di medan selera ini bersebelahan dengan Kuil Ular akan memikat selera anda menyanyi. Diasinkan dengan baik dalam perapan istimewa, arang yang dipanggang hingga sayu, satenya sangat enak dan berai
Kafe yang selesa dan bergaya yang menyajikan makanan gourmet dengan cita rasa Asia.
Tukang anyam rotan veteran, Sim Buck Teik, ialah seorang ‘Warisan Hidup Pulau Pinang yang Sangat Berharga’. Beliau ialah tukang anyam generasi kedua yang mewarisi kemahirannya daripada bapanya di ruma
Lokasi ini menghidangkan makan tengah hari seperti nasi cendawan Hainan, kari Jepun, tauhu ‘mapo’ gaya Sze Chuan dan banyak lagi dengan berseni di dalam mangkuk.
Dikenali kerana menghidangkan susyi berkualiti yang diperakui halal – daripada pelbagai bentuk Nigiri, Maki, Sashimi dan masakan Jepun jenis lain pada harga yang berpatutan.
Terletak di atas bumbung Hotel DeView di tengah-tengah Air Itam, restoran ini menawarkan hidangan stimbot yang banyak dan pemandangan hebat Kuil Kek Lok Si yang terkenal.
Pelancong yang mencari masakan vegetarian Jepun akan menyukai tempat ini. Supe Japanese Vegan menggabungkan vegetarian dan Jepun dalam hidangan, jadi anda boleh mendapatkan hidangan seperti Ramen Miso
Galeri ini sebahagian besarnya menempatkan hasil seni rakyat Malaysia, kontemporari (seperti Alex Leong, Calvin Chua, Lee Joo For, Lee Long Looi) dan hasil tangan mahir/perintis oleh artis perintis Ma
The Beer Factory, Raja Uda sememangnya telah membawakan suasana santai kepada hab perdagangan Raja Uda, dengan ruang makan luaran al-fresco dan bahagian dalam yang bertemakan kilang industri. Baldi bi
Kedai kopi dengan ciri desa ini menampilkan pilihan tempat duduk di dalam dan luar bangunan untuk pengunjung menikmati hidangan mereka, serta van gaya zaman lampau yang dimuatkan dengan kerusi bangku
Terletak di George Town, restoran ini adalah satu-satunya restoran dan bar atas bumbung berputar di Pulau Pinang. Restoran ini berputar 360 darjah setiap jam dari pukul 7-10 malam, membolehkan pelangg
Top View Restaurant @ 68th Floor yang terletak di atas bumbung bangunan tertinggi di Pulau Pinang ialah tempat makan tertinggi di negeri ini. Anda dapat melihat pemandangan keseluruhan George Town dan
Kedai dengan cita rasa minimum ini menghidangkan kopi, pastri dan makanan yang eklektik. Kedai yang mempunyai seni bina dinding batu bata yang separa terdedah dan tangga kayu ini sangat tenang dan mes